Hjem Bestill Online Om Oss Referanser Kontakt Oss
Email : Passord :
 
 

Vi har drevet med salg av frukt og grønnsaker ved Norsk Folkemuseum på Bygdøy siden 1982. Den gangen var det bare et lite bord med selvplukkede jordbær fra Lier, men etter ønske fra de fastboende på Bygdøy ble utvalget større og større. Nå er det et rikt utvalg av frukt, grønnsaker og blomster om sommeren, fra begynnelsen av mai til midten av september.Vi stortrives i Edens have, da er jeg og Martin i vårt lille Paradis. Etter som tiden har gått har vi blitt som en stor familie der alle kjenner alle. For å holde kontakten med dere også i vintermånedene, har vi nå startet opp en nettbutikk. Friske varer kan da bli sendt hjem på dørene deres hver mandag og torsdag. Varene vil da være helt ferske siden det er disse dagene importen kommer inn til grossistene. Det viktigste for oss er jo selvfølgelig at kundene våre er fornøyde og at de får toppkvalitet på varene sine.

Edens have eies og drives i dag av oss, Fanny og Martin, men hele historien startet i 1970 da faren til Martin kom til Norge. Det tok mange års hardt arbeid før han kunne hente kona og de 6 barna sine hit til landet. Da bodde de i et pensjonat i Hegdehaugsveien der hele familien delte ett rom og kjøkken, med felles bad på gangen. For Martin, som da var 8 år gammel og storebroren Ali på 12 år, var det en selvfølge å hjelpe de som var eldre enn dem. I landsbyen, Gürün, der de kom fra, var det nemlig mer jobbing enn lek og stor respekt ovenfor de eldre. Det begynte med at de ryddet tomkasser i bakgården der de bodde, fruktkasser som lå utover og annet rot. De ryddet alt så perfekt i en kompakt kube, at eieren av butikken der ble enormt imponert. Belønningen var stor og de fikk en hel kasse med modne bananer!

Dette gjentok seg og de fikk små jobber hele tiden. Og slik ble de opplært i frukt og grønnsaksbransjen. Barna visste ikke da de kom hit til Norge at ingen ville forstå språket deres eller omvendt, det var vel noe av det vanskeligste de opplevde. Men med noen år her i landet og skolegang hjalp det .

Bygdøytorget ble startet av Lütfiye og Ali, de eldre søsknene til Martin i 1982. Da leide de plassen av park- og idrettsvesenet utenfor folkemuseet på Bygdøy. Et lite bord selvplukkjordbær fra Lier var det de hadde å tilby kundene sine i de tre ukene av fellesferien. I 1988 tok Martin over for Ali, og sammen med Lütfiye drev de nå med et større utvalg av frukt og grønnsaker. I 1991 startet kjærlighetshistorien som fører oss frem til der vi er i dag. Jeg og Martin treffer hverandre på torget på Bygdøy, der jeg var kunden og han den sjarmerende selgeren.

I 1992 fikk vi vår første datter, Madeleine, og nå har vi 4 jenter sammen, Mathilda 6 år, Aurora 4 år og Michaela 10 mnd. gammel. Salg av blomster begynte vi med noen år senere da gartneriet på Bygdøy måtte legge ned.

Hver vår når vi åpner torget føles det som å komme hjem igjen til familien sin, slik er varmen og kjærligheten vi får fra kundene våre. Det er en glede å se alle kjente og hvordan barna deres vokser opp, for ikke å snakke om de eldre på Bygdøy. Mange av de kommer seg ikke til torget for å handle på egenhånd lenger. Dette er et stort savn, jeg husker de så godt fra den gang min pappa Bjørn drev butikk ute på Bygdøy og familien vår bodde der. Rart å følge flere generasjoner oppover.

Det som er koselig med en lokal butikk er at barna kan skrive i boka, eller har en glemt penger kommer en neste dag og betaler. Her på Bygdøy som ligger litt utenfor alt, rett og slett litt på "landet", er det viktig å ta vare på det vi har av nærbutikker. Vi takker for all støtten fra dere opp gjennom alle disse årene og håper på at firmaet kan leve lenge.

Fanny og Martin


Copyright © 2009, EdensHave
designed and developed by firmasoft tech
 Hjem      Bestill Online      Om Oss      Referanser      Betingelser      Kontakt Oss